субота, 29 січня 2022 р.

Година пам'яті " Скорботна свіча Голокосту не згасне"

 Пам’ятати заради майбутнього!

27 січня увесь світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Уперше Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту відзначили в усьому світі у 2006 р.
Саме у цей день у 1945 році першими браму головного нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі відкрили солдати 100-ї Львівської дивізії з батальйону полтавчанина єврейського походження Анатолія Шапіро.
Організоване знищення єврейського населення дістало назву Голокост (англ. Holocaust – усеспалення), інакше Шоа (іврит – катастрофа, нещастя).
У 1933-1945 рр. нацисти знищили близько
6 мільйонів чоловік єврейського походження у Німеччині та на захоплених нею територіях, визначивши це як «остаточне вирішення єврейського питання»,що проходило в три етапи –1933-1939 рр.;1939-1941 рр.;1941-1944 рр.
До Міжнародного дня памяті жертв Голокосту Брацлавська публічна бібліотека пропонує переглянути книжковий бібліомікс «Голокост. Цього не можна забувати…» та історичний відео-перегляд Фаина Баек до дня «ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ». В своїй розповіді голова Євройської громади міста Брацлава передала всю глибину трагізму та жахіття приречених на смерть людей та дітей.
Старші покоління українців на собі відчули, що таке війна, голодомор, голокост… І ніколи не викреслити із пам’яті ті страшні роки, коли 6 млн. євреїв (з них 1,5 млн. в Україні) були знищені лише тому, що були євреями. Це найкривавіша трагедія в історії єврейського народу. Необхідно пам’ятати про всіх закатованих, замучених. Пам’ять про них – свята.🙏🕯🕊🇺🇦




Немає коментарів:

Дописати коментар