субота, 15 січня 2022 р.

Виставка-ювілей " Його мета служить народу Словом" ( до 85 років від дня народження Є.П. Гуцала)

 В читальному залі Брацлавської публічної бібліотеки для дітей представлено книжкову виставку «Життя та творчість » до 85-річчя від дня народження Євгена Пилиповича Гуцала – талановитого майстра слова, українського письменника-шістдесятника, поета, прозаїка, новеліста і публіциста, лауреата Державної премії України імені Т. Г. Шевченка, літературної премії імені Юрія Яновського. Його твори перекладені багатьма мовами світу.

Книжки для дітей і батьків Євгена Гуцала прикметна особливим, по-гуцалівськи поетизованим зображенням стосунків між людьми. Невичерпну «країну дитинства» письменник осмислює в різних жанрово-стильових формах, щоразу — в новому баченні, про що свідчить цикл «Оповідання з Тернівки», книжка «Княжа гора».
Поважну частку творчого доробку письменника становлять твори для дітей: «Олень Август» (1965), «З горіха зерня» (1969), «Дениско» (1973), «Саййора» (1980), «Пролетіли коні» (1984). Дві останні книжки удостоєні Шевченківської премії.
До вашої уваги представлена відео- презентація « Життя та творчість» Євгена Пилиповича Гуцало та книжкова виставка його чудових творів та дитячих проз.
Запрошуємо до перегляду в Braclav Biblioteka !










Немає коментарів:

Дописати коментар